Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Bayburt Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu olarak; İstiyoruz ki okulumuzda herkes kendi yeteneklerini ortaya çıkarma gayreti içinde olsun. Bu amaca ulaşmada azimli olsun. Güçlüklerle mücadele ederken yılmasın. İstiyoruz ki okulumuzun kapısından kin, nefret, cehalet ve isteksizlik girdiğinde kendine uygun arkadaş ve ortam bulamasın. Dışarıya çıkarken kin ve nefret; sevgiye, cehalet; bilgiye, isteksizlik; arzuya, umutsuzluk; umuda dönüşsün.

Misyon: Bayburt Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu olarak biz;el birliği yapmış, genç, dinamik, aralarında sıcak ve samimi bir ilişki bulunan eğitim ordusunun birer neferi olarak; yarınlarımızın garantisi olan çocuklarımızı bilgili, becerikli, kendine güvenen kişiler olarak yetiştirmek ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.

Başarılar: Bilek güreşi yıldız kızlar il birinciliği.. Satranç yıldız kızlar ve genel il 3.lüğü.

Yabancı Dil: ARAPÇA-İNGİLİZCE
Lojman: 3 - Okulumuza ait 3 adet lojjman bulunmaktadır.
Servis Bilgisi: okulumuz öğrencileri taşımalı olarak kurumumuza erişim sağlamaktadır.
Sportif Etkinlikler: Voleybol,Bilek güreşi,Futsal
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 A
Proje Çalışmaları: ÇEDES,Vakti Kuşanmak,OKUYORUM,Dilimizin Zenginlikleri

WEB - https://bayburtsancaktepeiho.meb.k12.tr

Adres - Sancaktepe Köyü BAYBURT

Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Sancaktepe köyü il merkezine 23 km. uzaklıkta bir köy olup kış aylarındaki hane sayısı 40-50 civarındadır. Yaz aylarında ise hane sayısı 150 ye çıkmaktadır. Başlıca geçim kaynağı hayvancılıktır.

Adres - Sancaktepe Köyü BAYBURT

Ulaşım Köyümüzün yolu asfalt olup her gün il merkezine araba bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine uzaklık 25 km.